Drömtårta

 ©Misels
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
150g margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

UGN 250 grader
Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner det i smeten.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
Stjälp upp kakan och dra bort papperet. Låt kakan svalna.
Rör margarinet och florsockret poröst. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggulan.
Bred på fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt den ligga kallt en stund innan den skärs upp.

Kladdkaka

©Misels
300g Mörk choklad
300g Margarin
5 dl Strösocker
4 dl Glutenfritt mjöl (jag använde Semper)
1½ msk vaniljsocker
6 Ägg

UGN 175 grader

Hacka chokladen, Smält margarinet. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen tills den smälter.
Blanda i resten av ingredienserna.
Häll smeten i en långpanna och grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 min.
Låt kakan svalna och vila ca ett dygn innan du skär upp den i rutor.
Servera med vispad grädde.

RSS 2.0