Kanelbullar

©Misel

100 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
14 dl Lailas glutenfria mjölmix

Fyllning:
150 g margarin
1 dl socker
2 msk malen kanel

Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
Smula sönder färsk jäst i en bunke, tillsätt vätskan. Rör om tills jästen löst sig
Tillsätt de torra ingredienserna. Arbeta degen tills den börjar släppa kanterna.
Låt jäsa i 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bord och arbeta den blank och smidig.
Dela degen i två delar. Kavla ut degen och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i skivor och lägg på bakpappersklädd plåt.
Pensla på uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.


RSS 2.0