Kroppkakor



10-12 st kokta potatis
1 ägg
3 dl glutenfritt mjöl (jag använde Semper)
½ tsk salt
150-200g rimmat fläsk
1 lök
Kryddpeppar (malen)

Riv eller pressa de kokta potatisarna.
Skala och hacka löken.
Skär fläsket i tärningar.
Bryn fläsk och löken och krydda med malen kryddpeppar och låt svalna.
Blanda i mjöl, ägg, salt med den pressade/rivna potatisen.
Ta upp potatisdegen och forma den som en rulle.
Skär av bitar och forma dom till  runda kroppkakor. Gör en fördjupning i kroppkakan och lägg i fläsk och forma till. Koka upp saltat vatten i en stor gryta. När det koker lägg i kroppkakorna och när dom kommer upp till ytan, så ska dom koka 5 min till och sen är dom klara.
Gott med lingonsylt till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0