Vaniljbullar

12 st

100g margarin
3 dl mjölk
1 msk fiberhusk
25 g jäst
1 dl socker
1 krm salt
1 tsk kardemumma
ca 5 ½ dl glutenfritt mjöl 
 (1 dl russin)

En påse vaniljkräm (snabb marsan)
2 dl mjölk


Börja med fyllningen. Vispa samman pulvret med mjölken, se anvisningar på paketet. Ställ krämen i kylskåpet medans du gör degen.

Smält margarinet i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader.
Häll detta i en bunke och blanda i fiberhusk och rör om. Låt sedan stå i 10 minuter.
Smula sedan ner jästen i degspadet.
Tillsätt socker,salt och kardemumma och ev russin.
Arbeta degen kraftigt. Konsistensen ska vara som en tjock sockerkakssmet.
Formar av papper eller aluminiumformar av engångstyp. Det går också att smörja en muffinsplåt med plats för 12 st. 

Lägg jämnstora degklickar i formarna
Gör en fördjupning i varje degklick och fyll med vaniljkräm.
Låt dom jäsa i 45 minuter.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö med pärlsocker.

Ställ plåten mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 250 grader.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej!

Ska det verkligen vara 3 liter mjölk??

2009-08-12 @ 20:26:17
Postat av: misel

Hej Jenny! Tack för att du uppmärksammade att jag hade skrivit fel i receptet, men nu är det ändrat det ska vara 3 dl mjölk.

2009-08-14 @ 17:59:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0