Kanelbullar

©Misel

100 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
14 dl Lailas glutenfria mjölmix

Fyllning:
150 g margarin
1 dl socker
2 msk malen kanel

Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
Smula sönder färsk jäst i en bunke, tillsätt vätskan. Rör om tills jästen löst sig
Tillsätt de torra ingredienserna. Arbeta degen tills den börjar släppa kanterna.
Låt jäsa i 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bord och arbeta den blank och smidig.
Dela degen i två delar. Kavla ut degen och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i skivor och lägg på bakpappersklädd plåt.
Pensla på uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.


Kommentarer
Postat av: Kristina

Hej så kul med en blogg med glutenfria recept.

Jag tycker själv om att baka och har i flera år bakat gluten/mjölkfritt då jag har en dotter samt hennes 2 tvillinggrabbar som är mjölk och glutenallergiska.

Har nu sparat denna sida i favoriter och lär återkomma hit många många gånger.

Ha det gott!

2009-10-26 @ 12:11:53
Postat av: Sigrid

What a fantastic blogg! Dela med dig av fler recept :)

2010-05-06 @ 21:41:54
URL: http://sigridx.webblogg.se/
Postat av: Misel

Tack! Jag har precis lagt upp ett nytt recept.

2010-05-08 @ 18:18:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0