Mias glutenfria lasagne

©Misels
Du behöver till ca 4 port:

1 pkt glutenfria lasagneplattor

4-5 hg blandfärs
1 riven morot
1 äppel i tärningar
½ röd paprika i tärningar
1 gul hackad lök
1 brk krossade tomater
salt, peppar

Stek färsen först och häll sedan  i morot, äppel, paprika, lök och krossade tomater steks tillsammans en liten stund. Krydda med salt o peppar.

Till ostsås:
50g margarin
1 dl maizena mjöl
1 liter mjölk
1-2 dl riven ost
salt, peppar

Smält margarinet och rör ner mjölet.
Tillsätt mjölken och låt koka ca 3 min (tills den tjocknar lite) under omrörning.
Krydda.
Ta kastrullen från plattan och blanda ner den rivna osten.

Smörj en ugnssäker form och täck botten med ostsås.
Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås och ostsås. Upprepa detta 3-4 gånger.
Täck det översta laget med lasagneplattor och ostsås. Strö ev över riven ost.
Grädda på nedersta falsen i 225 grader i ca 30-40 min.

Är lasagnen inte klar men det är mycket  färg på ytan, så lägg över aluminiumfolie så att den inte blir bränd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0