Våfflor
©Misels
©Misels
Till 6 laggar behöver du:
2 ägg
2½ dl mjölk
2 msk margarin
2½ dl glutenfri mjöl (jag använder Semper)
1 tsk bakpulver
Vispa samman ägg och mjölk.
Rör ner mjöl och balpulver.
Tillsätt det smälta smöret.
Grädda på ett våffeljärn.
Servera med sylt och grädde alt glass.

Till 6 laggar behöver du:
2 ägg
2½ dl mjölk
2 msk margarin
2½ dl glutenfri mjöl (jag använder Semper)
1 tsk bakpulver
Vispa samman ägg och mjölk.
Rör ner mjöl och balpulver.
Tillsätt det smälta smöret.
Grädda på ett våffeljärn.
Servera med sylt och grädde alt glass.
Tacopaj

(4-5 port)
4 dl glutenfritt mjöl (jag använder Semper)
1½ tsk bakpulver
50 g margarin
1½ dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta snabbt ihop degen, så den blir smidig. Tryck ut den i formen och ställ kallt en stund.
Förgrädda pajskalet ca 10 min.
800g blandfärs
2 påsar tacokryddmix (läs innehållsförteckningen)
300 g chunkysalsa medium (glasburk)
2 st creme fraiche
Tacochips
Stek färsen och blanda i kryddmixen+ 1 dl vatten och sjuda en stund. Häll sedan färsen på pajskalet.
Blanda cremefraiche och salsan och häll över färsen. Krossa tacoskal och strö överst på pajen.
Ställ sedan in i ugnen 225 grader ca 20 min.